İMÜ Teknopark’a Başvurular Başladı

27.07.2020

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde yer almak isteyen girişimci firma ve kişilere yönelik İMÜ Teknopark başvuruları başladı. Bu kapsamda 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun sağladığı destek ve muafiyetlerden faydalanmak isteyen girişimcilerin başvuruları proje bazlı olarak kabul edilecek. Başvuruları kabul edilen girişimci firma ve kişilere öncelikle Tuzla Akfırat Bölgesinde yer tahsisi yapılacak.

Başvuru süreci girişimci firma veya kişinin Teknopark web sitesinden ücretsiz ön başvuru formunu doldurmasıyla başlayacak. Ön başvurunun Teknopark yönetimi tarafından uygun bulunmasını takiben başvuru aşamasına geçilecek. Bu aşamada projeye ve kişiye/firmaya ait detaylar yine Teknopark web sitesi üzerinden alınacak. Başvuru ücretinin yatırılması ve gerekli imzalı belgelerin tesliminden sonra başvuru dosyası hakemlere gönderilecek.

Proje başvurularının tamamı 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinin 14/g maddesi uyarınca Proje Değerlendirme Komisyonunun onayına sunulacak. Proje konusunda uzmanlaşmış iki akademisyen ve bir sektör temsilcisinden oluşan Proje Değerlendirme Komisyonu’nun değerlendirmesinin ardından projeler İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknopark Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak ve başvurunun kabul edilmesi halinde firma veya kişiye ofis durumuna göre İMÜ Teknopark’ta yer tahsisi yapılacak. Yer tahsisi Tuzla Akfırat bölgesi için yapılacaktır (Göztepe bölgesi için çalışmalar devam etmektedir). Ayrıca başvurularda daha önce hakemli jüriler tarafından kabul edilmiş olan kamu destekli projelere doğrudan kabul süreci işletilebilecek olup bu tür proje başvurularında “Proje Başvuru Ücreti” alınmayacaktır.

Başvurular https://imuteknopark.medeniyet.edu.tr/teknopark/basvuru/ linki üzerinden gerçekleştirilecek olup bu sayfadan ve 0216 280 20 70 / 0216 280 20 60 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alınabilmektedir.