İlim ve Medeniyet Atölyeleri Başarıyla Sona Erdi

10.06.2019

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, İlim ve Medeniyet  Topluluğu tarafından yürütülen  İlim ve Medeniyet Atölyeleri projesi başarıyla sona erdi.

Kavram Atölyeleri başlığı ile Sosyoloji’de Alternatif Kaynaklar Atölyesi ve Romanbilim Atölyesi;

Bölge Atölyeleri başlığında Hindistan Atölyesi, Çin Atölyesi ve Beytülmakdis Atölyesi;

Şahsiyet Atölyeleri başlığında Nurettin Topçu Atölyesi;

Dil Atölyeleri başlığında İbranice Atölyesi ve Rusça Atölyesi; Teknoloji Atölyeleri başlığında ise Temel Elektronik - Fiziksel Programlama atölyesi olmak üzere 5 başlıkta toplam 9 atölye gerçekleştirildi.

İlim ve Medeniyet Atölyeleri Projesine 50 farklı üniversiteden 350’nin üzerinde başvuru gerçekleştirildi. 134 öğrenci eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak katılım sertifikası almaya hak kazandı.

İlim ve Medeniyet Topluluğu lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütülen atölyeler İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Güney Kampüste gerçekleştirildi.  Proje süresince Prof. Dr. Berdal Aral, Prof. Dr. Abdülfettah El-Awaisi, Doç.Dr Lütfi Sunar,  Dr.Abdulkadir Turan ve Dr. Müncid Ebubekir de olmak üzere alanında uzman 12 eğitimci atölye projesine eğitmen olarak katkı sağladılar

Açılış konferansı İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özel'in  "Türk Modernleşmesi"  konulu konuşmasıyla gerçekleştirildi. Kapanış konferansı ise Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Kara'nın "Nurettin Topçu ve Türkiye'nin Maarif Davası" konulu konuşmasıyla gerçekleştirildi.