Genç Yeşilaylılar Milli Mücadele Yolunda

05.04.2022

Üniversitemiz Genç Yeşilay Topluluğu’nun öncülüğünde, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi Genç Yeşilay Toplulukları, “GENÇ YEŞİLAYLILAR MİLLİ MÜCADELE YOLUNDA” sloganıyla aziz şehitlerimizi ziyaret etmek üzere bir araya geldiler. 26 Mart Cumartesi günü 3 farklı üniversiteden toplamda 90 kişilik bir ekip olarak üniversitemiz Ziraat Bankası Kütüphanesinde buluşan Genç Yeşilaylılar, önce tanışma oyunları oynayarak kaynaşmayı sağladılar ve sonrasında şehitlik ziyareti için yola çıktılar.

Ziyarete Namazgah Tabyasına uğrayarak başlayan Genç Yeşilaylılar, ardından Seyit Onbaşı’nın savaşın seyrini değiştiren top mermisini kaldırdığı Mecidiye Tabyasına geçtiler. Devamında sırasıyla Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliklerini ziyaret ettiler. Savaş sırasında tüm askerlerini şehit veren 57. Piyade Alayı’nı ve taarruzun değil ölmenin emredildiği Conk Tepesi’ni de ziyaret ederek, milli mücadele ruhunu yerinde ve yüreklerinde hissettiler.

Ziyaretleri sırasında kendilerine araç tahsisi hususunda destek veren Tuzla Belediyesi ile araç içi ikram ve kahvaltılık desteğinde bulunan Yeşilay Üsküdar Şubesi’ne teşekkürlerini ileten Genç Yeşilaylılar, bağımsız bir gelecek için bağımsızlık mücadelelerine sizleri de bekliyorlar