Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

22.11.2019

Diş Hekimliği Fakültemizin 1. sınıf öğrencileri, 22 Kasım 2019 tarihinde Orhanlı Yerleşkesi Konferans Salonumuzda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı ve Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Taşkın Gürbüz’ün de iştirak ettikleri törene, Fakültemizin hocaları, öğrencileri ve velilerimiz katıldı.

Öğrencilerimiz tarafından icra edilen keyifli müzik dinletisinin ardından, Diş Hekimliği Fakültesi 2019-2020 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı’nın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Küçükkolbaşı, “Beyaz önlük, hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sorumluluğun, alçakgönüllülüğün ve dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığa hizmet etmenin bir sembolüdür. Öğrencilerimiz bugün bu önlükleri giydikten sonra elbette ki önlükleri maddi olarak kirlenecektir ama önemli olan etik ve ahlaki olarak kirlenmemeleridir. Bizler, mesleki hayatımız boyunca tüm bu değerlere sahip çıkacağız.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül de açılış töreninde kısa bir konuşma yaparak diş hekimliği mesleğinin zorluklarından bahsetti ve öğrencilerimize gelecekteki kariyerlerinde başarılar diledi. Ardından Prof. Dr. Yaşar Bülbül, 2019 YKS sınavında büyük başarı göstererek puan sıralamasında ilk 3’e giren öğrencilerimize ödüllerini takdim etti. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültemizin 1. sınıf öğrencileri tek tek sahneye çağrıldı ve sırasıyla Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Taşkın Gürbüz, Yabancı Diller Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Özlem Fedai ve Diş Hekimliği Fakültemizin hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.