Haberler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimizin Başarısı

03.01.2023

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Tuzla Belediyesi ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS)  iş birliğinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali 23-25 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Tuzla Marina’da gerçekleşti. 22 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda, 1,056 katılımcı bireysel ve ekip olarak mücadele etti. Festival kapsamında etkinlik alanında kurulan 21 adet mutfakta 80 kategoride yarışmalar düzenlendi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden oluşan ekip bireysel ve ekip olarak mücadele ettiği iki kategoride de madalya almaya hak kazandı. Öğrencilerimizden Esma Nur Yılmaz, Eray Güven ve Akif Temur “Yılın En İyi Üniversitesi” kategorisinde, Açelya Esler “Butik Pasta (Canlı)” kategorisinde altın madalya kazandı.