ErISFaVIA Projesi’nin 4. Ülkelerarası Proje Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleşti

09.05.2022

Erasmus + Programı KA2 (Ana Eylem 2) tarafından onaylanan ErISFaVIA (Görme Engeline Ek Engelleri Olan Çocuklara Sahip Aileler İçin Erken Müdahale Hizmetleri)-2019-1-EL01-KA201-062886 projesinin konsorsiyumunu oluşturan altı ülkeden dokuz kuruluşun temsilcilerinin katıldığı 4. Ülkelerarası Proje Toplantısı, 28-29 Nisan 2022 tarihlerinde üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşti.

28 Nisan 2022 tarihindeki toplantının resmi açılışı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve proje yasal temsilcisi Prof. Dr. Yaşar Bülbül tarafından yapıldı. 29 Nisan 2022 tarihinde, ülkemizi bu projede temsil eden ve aynı zamanda proje ortağımız olan Ayse Nurtac Sözbir Günebakan Çok Engelli Görmeyen Çocuklar ve Ailelerine Destek Derneği, katılımcıları ve üyelerinin tamamını çocuklarının eğitim aldıkları Barbaros Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ağırladı. Toplantının bu kısmında Dernek Başkanı Handan Gürtekin, derneğin kuruluş öyküsünden başlayarak bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Proje partner kuruluş temsilcileri söz alarak kendilerini ve kurumlarını tanıtırken, aynı zamanda dernek üyesi velilerden bazıları da toplantıya katılım gösterdi. Toplantı, katılımcıların bilgi aktarımlarıyla sona erdi.