Diyabet Öğrenci Sempozyumunun Üçüncüsünü Gerçekleştirdik

13.11.2019

14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası münasebetiyle Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimiz tarafından sağlık alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Diyabet Öğrenci Sempozyumu”nun 3.sü, 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Güney Yerleşkemizdeki Âşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleşti. Üniversitemiz öğrencileri ile ülkemizin dört bir yanından öğrencilerin katıldığı sempozyuma, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da iştirak ettiler.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümümüzde öğretim üyesi ve programın yürütücüsü olan Prof. Dr. Aytekin Oğuz’un açılış konuşmalarının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik de açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Rektörümüz konuşmasında, dünyada başarılı üniversite ve fakültelerin bu başarıya birbirlerine verdikleri destekle ulaştıklarını vurgulayarak iki fakültemizin böyle önemli bir etkinliği ortaklaşa düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyabetle ilgili yapılacak çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirten Prof. Dr. Çelik, önümüzdeki yıllarda diyabet öğrenci sempozyumları serisinin devam edeceğinin müjdesini verdi.

Tüm gün süren sempozyumun açılış panelinde katılımcı öğrenciler interaktif bir şekilde programa dâhil olarak hastalığın epidemiyolojisi, sınıflandırılması ve tanısı konusunda alanında yetkin isimlerden çok değerli bilgiler edindiler. Sempozyum, diyabetin ve diyabet komplikasyonlarının önlenmesi konusunda uzman konuşmacılarca gerçekleştirilen 2 panelle tamamlandı.