Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Çok Yakında Hasta Kabulüne Başlayacak

05.07.2021

2018-2019 akademik yılında 64 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, sekiz ana bilim dalı, genç ve donanımlı öğretim kadrosu ve en son teknoloji cihazlarla donatılmış modern sınıf, klinik ve laboratuvarları ile Türkiye’de diş hekimliği eğitimine yeni ve farklı bir görüş getirmeyi; ulusal ve uluslararası düzeyde bir eğitim ve sağlık kuruluşu olmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerimizin hekimlik mesleğine en iyi şekilde hazırlanması için her türlü imkânı sunan Fakültemiz, modern diş hekimliği fakültelerinin sahip olması gereken standartların üzerinde ve öğrenci odaklı eğitimin verilmesini sağlamak için en son teknolojiyle donatılmış 72 kişilik bir prekliniğe sahiptir. Preklinik derslerini vermekte olan öğretim üyelerimiz en son teknolojik gelişmeleri takip ederek bu araçları bilgiyi öğrenciye aktarmada en yararlı şekilde kullanmaktadır. Fantom laboratuvarımızda, öğrenciler klinikte hasta başında karşılaşabilecekleri vakaları en iyi şekilde görerek, en son teknoloji cihazlarla tıpkı gerçek diş hekimi ünitinde hasta bakıyormuş gibi tedavileri gerçekleştirebilmektedir. 3 yıllık preklinik eğitimlerinin ardından 4. yılda uygulamalı klinik eğitimlerine başlayacak olan öğrencilerimiz bu eğitimi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezimizde hocaları eşliğinde hastaların muayene ve tedavi süreçlerinde birebir bulunarak en verimli şekilde alacaklardır.

2021 yılı Ekim ayı başında faaliyete geçerek hasta kabulüne başlayacak olan Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, modern dizaynı ve teknolojik donanımları ile ülkemizde adından söz ettirecek bir diş hastanesi olmaya adaydır. Çağın gereklerine uygun olarak donatılmış 20 adet diş ünitinin yer aldığı merkezimizde, ilerleyen dönemlerde hasta sayısındaki artışa göre klinik ve diş üniti sayısının arttırılması için gerekli altyapı mevcuttur. Tuzla/Orhanlı Yerleşkemizdeki yepyeni binası ile her alanda hastaya hizmet vermeyi hedefleyen merkezimiz; 17 adet klinik (toplam 20 diş üniti), 2 adet genel anestezi ameliyathanesi (2 diş üniti), 1 adet engelli kliniği (1 ünit), 1 adet panoromik röntgen cihazı, 2 adet periapikal röntgen cihazı, 1 adet 3D tomografi cihazı, 1 adet preklinik laboratuvarı, 1 adet fantom simülasyon laboratuvarı, 1 adet merkezi sterilizasyon birimi, 1 adet protez laboratuvarı, seminer ve konferans salonu, yemekhane, 1 adet derslik (70 kişilik),  personel ve hasta otoparkları, yeşil alanlar, kantin vb. fiziki imkanları ile hastalara ve öğrencilere en yüksek kalitede hizmet vermeye hazırdır. Modern diş hekimliğinin tüm olanaklarını kullanarak ağız ve diş hastalıklarının tanı ve tedavilerini en iyi şekilde sağlamayı ve güncel eğitim müfredatı ve zengin uygulama olanaklarıyla geleceğin en başarılı diş hekimlerini yetiştirmeyi hedefleyen Merkezimiz, hem hastalar hem de öğrencilerimiz için modern bir şifa ve eğitim yuvası olarak hizmetine devam edecektir.