Çocuklarda Motilite Bozuklukları Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptık

29.08.2019

28-29 Ağustos 2019 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Çocuklarda Motilite Bozuklukları Sempozyumu” başarıyla tamamlandı. Güney Yerleşkemizdeki Aşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyum, Türkiye’den ve dünyadan seçkin bilim insanlarını Üniversitemizde bir araya getirdi.

Pediatrik motilite bozuklukları, çocuk gastroenterolojisi ve çocuk cerrahisi disiplinlerinin günlük pratikte sıkça karşılaştığı pek çok hastalığı içermektedir. Üst ve alt sindirim sistemi motilite bozukluklarının patofizyolojisi, tanısı ve tedavisine yönelik yaklaşımların multidisipliner bir yaklaşımla ayrıntılı biçimde ele alındığı iki günlük sempozyumda, bu konuda uzmanlar arasında ortak bir dil oluşturmak amacıyla bir adım daha atılarak yeni bilimsel ve klinik stratejilerin belirlenmesi hedeflendi.

Türk Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Derneği (TÇGHBD) ile Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği (TÇCD) ortaklığında düzenlenen sempozyumun açılış töreninde TÇGHB Derneği ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, Tıp Fakültemiz Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, TÇC Derneği Başkanı Prof. Dr. Orkan Ergün ve İMÜ Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürhan Baş açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış töreninin son konuşması için kürsüye çıkan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, tüm katılımcıları selamlayarak sempozyumun verimli geçmesini diledi. “Üniversitemiz 2010 yılında Türkiye'nin sosyal geleceğini inşa etmek üzere kuruldu” diyerek misyonumuza vurgu yapan Prof. Dr. Yaşar Bülbül, sağlıksız bir sosyalleşme olamayacağının ve Türkiye’nin insanlık altyapısını takviye etmesi gerektiğinin altını çizdi. Rektör Yardımcımız, çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için böyle önemli etkinliklere destek vermekten her zaman mutluluk duyduğumuzu belirtti.

İki gün süren sempozyumda, toplam 11 oturum gerçekleşti ve olgu sunumlarıyla uzman hekimler konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı.