Beş Boyutlu Gelecek Projesinde Güz Eğitim Dönemi Tamamlandı

09.01.2023

İSTKA desteğiyle SOSYOPARK tarafından Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Sultanbeyli ve Sancaktepe  olmak üzere beş ilçede 17 okulda yürütülen Beş Boyutlu Gelecek Projesi’nde güz dönemi tamamlandı.

30 Aralık tarihinde tamamlanan güz dönemi kapsamında 17 okulda 11 farklı konuda 280 saat seminer gerçekleştirildi. Üniversitemiz Göztepe Kampüsü’nde ekim ayı sonu itibariyle gençlere farklı alanlarda beceri kazandırmak üzere uygulanan atölye çalışmaları 7 Ocak tarihinde tamamlandı. Dönem boyunca kintsugi, sulu boya, ebru, yazarlık, görsel tasarım, girişimcilik, tiyatro, sivil toplum ve düşünce akademisi atölyeleri yapıldı. 14-17 Kasım tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Diriliş Kampında kız ve erkek grupları olmak üzere icra edilen iki kamp programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tuzla Şehit Ömer Halisdemir Kamp alanında kız öğrenciler ile yapılan bir kamp programı olmak üzere üç farklı kamp faaliyeti gerçekleştirildi. Kamplar, atölyeler ve seminerler süresince 27 gönüllü öğrencimiz çalışmalara destek verdi.

22 Kasım tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il milli eğitim müdürü, il müftüsü, İSTKA genel sekreteri,  ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe müftüleri, okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar, esnaflar ve ailelerin katılımıyla Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in sunumlarıyla tanıtım programı düzenlendi. 1 Aralık tarihinde ise Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımı ve konuşmalarıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in ve SOSYOPARK müdürü Proje Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bal’ın sunumlarıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Her iki toplantıda ailelerin, din görevlilerinin, muhtarların, esnafların ve eğitimcilerin gençler ile iletişiminin önemine dair vurgu ve hatırlatmalar yapılarak proje faaliyetleri anlatıldı.