Beş Boyutlu Gelecek Projesi Tanıtım ve İstişare Toplantısı Gerçekleşti

25.03.2022

Üniversitemizde Sivil Toplum Kuruluşları ile ‘’ BEŞ BOYUTLU GELECEK ‘’ Projesi tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz Sosyal İş Birlikleri Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) tarafından yürütülen Beş Boyutlu Gelecek Projesinin tanıtımı ve işbirliği olanaklarının belirlenebilmesi amacıyla 15 Sivil Toplum Kuruluşunun katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik,Sosyal İş Birlikleri Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) Müdürü ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Faruk Bal, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Tak, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ramazan Tak, Eğitim Bilimleri Dekanı ve Rektör Danışmanı Ahmet Akın  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İsmail Ramazanoğlu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin katılımları ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi’nde icra edildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik üniversite ve sivil toplum iş birliğinin önemine değindiği konuşmasında toplumsal sorunlara işbirliği içerisinde çözümler geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Sosyopark düşüncesini açıklayan Prof. Dr. Gülfettin Çelik, sosyal sorunlara daha etkili çözümler geliştirmede kurumlar arası işbirliğinin tesis edilmesi gerektiğini ifade ederek, Beş Boyutlu Gelecek Projesinin bu işbirliği modelinin bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtti. Prof. Dr. Gülfettin Çelik, projenin ilk adımı pilot bölge olarak seçilen Anadolu yakasında yer alan beş ilçede uygulanacağını söyledi. Projenin beş temel alanda öğrencilerimize dokunacağını bunu da Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları ortaklığı ile gerçekleştireceğini açıkladı. Projenin öğrencilerle sınırlı olmadığını, ailelerin, esnafın, din görevlilerinin, muhtarların, okul idarecileri ve öğretmenlerin de proje kapsamında yer aldığını anlatan Çelik, böylece gençlerin içerisinde bulundukları doğal ortamda ele alınacağını, bunun da istenilen hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracağını söyledi.

Toplantı, sivil toplum kuruluşlarından katılan temsilcilerin değerlendirmeleri, görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.