2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

30.11.2021

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni, 26 Kasım 2021 tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. İki oturum halinde gerçekleşen törene Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üsküdar Kaymakamı Sayın Murat Sefa Demiryürek, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU, Tıp Fakültemizin değerli hocaları, öğrencileri ve velilerimiz iştirak etti.

İlk açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe beyaz önlüğün ve tıp ilminin anlam ve önemine değinerek, “Beyaz önlük mesleğimizde bir semboldür. Beyaz önlük giymek sadece bir kıyafet giymek değil; bir kimlik, bir meslek giymektir. Tıp hem bir meslek, hem de bir sanattır. Temel ve öncelikli sorumluluğumuz nitelikli sağlık insan gücünü yetiştirmek ve evrensel tıbbın gelişimine katkı sağlayacak, ülkemizin tıbbi birikimini ileriye taşıyacak bilimsel faaliyetlerde bulunmaktır.” dedi ve öğrencilerimiz ile ailelerini tebrik etti.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek konuşmasına, özellikle pandemi süreci vesilesiyle, tıp biliminin önemini vurgulayarak ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini takdim ederek başladı. Sözlerine “Değerli gençlerimizin, çıktıkları yolun ne meşakkatli ve feragat isteyen bir yol olduğunu anlamaları açısından, pandemi süreci ciddi bir deneyim oldu. Bugün önlüklerini giyerek yola çıkan genç tıbbiyelilerin de Allah yollarını, bahtlarını açık eylesin.”  diye devam eden Murat Sefa Demiryürek, öğrencilerimiz ile ailelerini tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik açılış konuşmasına, Üniversitemizin THE (Times Higher Education) Endeksi sıralamasında, bu yıl itibariyle, ilk 800 ile 1000 arasına girmiş olduğunu vurgulayarak “Medeniyet Üniversitesi 2010 yılında kurulan bir Üniversite olarak, belki diğer üniversitelerle aynı kulvarda ama bir başka iddiası olan bir üniversite. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, Medeniyet Üniversitesi çok kısa sürede zirveye oturabilecek bir Üniversite.” sözleriyle başladı. Planlama aşaması tamamlanmış ve Göztepe Yerleşkemizde 3 blok halinde inşa edilecek olan Tıp Fakültesi binasının müjdesini de veren Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, öğrencilerimizi ve aileleri tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından, iki oturum halinde gerçekleşen tören ile hekimlik mesleğine ilk adımını atan öğrencilerimiz sırayla sahneye davet edildi ve hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesine derece ile girmiş olan öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi. Tören kokteyl ile sona erdi.