1. Sağlık Bilimleri Sempozyumumuz Tamamlandı

25.05.2021

Sağlık Bilimleri Fakültemiz öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen 1. Sağlık Bilimleri Sempozyumu 23 Mayıs 2021 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti. “Sağlıkta İletişim” temasının ele alındığı sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, sağlık hizmetlerinin önemini yeniden idrak ettiğimiz pandemi sürecinde sağlıkta iletişim konusunun gündemde öne alınması gereken bir başlık olarak öne çıktığını ve tüm sağlık personelinin hasta ve onun yakınlarını da içine alan güçlü bir iletişim ağı içinde olması gerektiğini vurguladı. İkinci bir başlık olarak teknolojiye erişim konusunun da ön plana çıktığını belirten Rektörümüz, bu önemli konuda etkinlik düzenledikleri için topluluklarımıza ve hocalarımıza teşekkür etti.

Üniversitemizin Medeniyet İşitme ve Denge Topluluğu, Medeniyet Sağlık Topluluğu, Beslenme ve Diyetetik Topluluğu, Teknosağlık Topluluğu, Öğrenci Hemşireler Derneği ve Sosyal Hizmet Kulübü adlı öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen sempozyumda, Sağlık Bilimleri Fakültemizin hocaları ve farklı üniversitelerden uzman konuşmacılar, gün boyu devam eden toplam 3 panelde sağlık okuryazarlığı, mültecilerle iletişim, medyada kamu sağlığı ve pandemi sürecinde sağlık iletişimi gibi önemli konuları ele aldılar.