
Sıfır Atık ile “Medeniyet Çorbası” Yarışması
Yarışma Katılım Koşulları
- Yarışmaya İMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri katılabilir.
- Yarışmaya bireysel olarak veya en fazla 3 kişiden oluşabilecek takımlar halinde başvuru yapılabilir.
- Yarışmaya başvuru süresi 1 Kasım 2023 tarihinde başlayıp 1 Aralık 2023 tarihinde saat 16:30’da sona erecektir.
- Yarışma başvuruları aşağıdaki linkte yer alan başvuru formu ile yapılacaktır. Başvuru yapmak için başvuru formunun elektronik ortamda medeniyet.corbasi@gmail.com adresine gönderilmesi ve ıslak imzalı olarak Arş. Gör. Seren Baydan Çağman’a şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.
- Yarışma iki etaptan oluşacaktır. Başvurular ön değerlendirme jürisi tarafından değerlendirilerek en fazla 25 başvuru ilk etapta yarışmaya hak kazanacaktır.
- Ön değerlendirmeyi geçen ve ilk etapta yarışmaya hak kazanan yarışmacılar 8 Aralık 2023 tarihinde bu adresten açıklanacaktır.
Bu yarışma 2023-GAP-Turi-0002 numaralı İMÜ BAP projesi kapsamında yapılmaktadır.
Ürünün başarılı sayılabilmesi için aşağıda belirtilen kriterler ve lezzet esas alınacaktır.
“Medeniyet Çorbası”nda istenen özellikler:
- İsrafın önüne geçmek ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla malzeme kullanımında “sıfır atık” prensibi önemli bir kriter olarak dikkate alınmalıdır.
- Çorba, optimal maliyetli (fiyat-lezzet odaklı) ürün kalemlerinden oluşmalıdır.
- Pişirme tekniği ve kullanılan ürünler açısından toplu üretime uygun olmalıdır.
- Çorbada kullanılan ürünler erişilebilir nitelikte olmalıdır. Mevsimsel, nadir bulunan ve özellikle bir yöreye özgü ürünler kullanılmamalıdır.
- Üniversitemizin vizyon ve misyonuna paralel olarak Türk Mutfak Kültürünü ve Medeniyetini yansıtan, besin değeri yüksek, doyurucu, dayanışma ve yardımlaşma gibi insani değerlerimizi ön plana çıkaran özgün bir çorba olmalıdır.
Başvuru Formuna Ulaşmak için Lütfen Tıklayınız.