Zorunlu Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

03.05.2024

Değerli Üniversite Mensuplarımız;
Üniversitemiz  çalışanlarının İSG eğitimleri interaktif uygulama üzerinden  devam ettirilmektedir.  6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 17. Md. ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 6.Md.’ne istinaden Üniversitemiz çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi almalarının sağlanması ve çalışanların da söz konusu eğitimlere katılımını zorunlu kılmaktadır. Tehlike sınıfına göre üç yılda bir yenilenmesi gereken İSG eğitimi Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden yeniden planlanmıştır. Siz değerli çalışma arkadaşlarımızın da bu eğitimi 30 Haziran 2024 tarihine kadar  tamamlamaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.

Söz konusu eğitiminizi;
https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/Egitimler/Detay?Uniq=B6AD4E6D-8F63-4AD2-A3FB-DAE4B33DE70D  adresinden e-devlet şifresi ile girerek ekrana çıkan arama sekmesine “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” yazarak açılan eğitim modülüne giriş yapıldığında eğitim konuları (Genel, Teknik ve Sağlık) kullanılabilir hale gelecektir. Tüm konular tamamlandığında adınıza Katılım Sertifikası oluşturulacaktır.

Eğitimlere katılım durumunuzun takip edilebildiği sistem ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile (isg@medeniyet.edu.tr) irtibata geçebilirsiniz. Yasa gereği üç yılda bir verilmesi gereken İSG eğitiminize katılımınız zorunludur. Bilgilerinize ve gereğini önemle hatırlatırız.

İMÜ İSG Birimi