Önleyici Koruma Çalıştayı ve Uygulama Atölyesi

04.10.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin destekleyici kurumları arasında olduğu, restorasyon ve konservasyon alanındaki güncel önleyici koruma araştırmalarının ve uygulamalarının tanıtılması ve tartışılması; konservatör/restoratör, akademisyen,  araştırmacı ve ilgili özel sektör temsilcilerinin bir arada karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayacak “Önleyici Koruma Çalıştayı ve Uygulama Atölyesi”nin ilki 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecektir.

Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği (KÜMAD) tarafından düzenlenen ve taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları üzerinde yapılan “önleyici koruma” çalışmalarının sunulacağı Çalıştaya, Üniversitemizi temsilen Bilgi ve Belge Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Hamdi Kuzucuoğlu, "Önleyici Korumada İnsan Kaynaklı Risk Faktörleri" başlıklı sunumuyla katılacaktır.

Çalıştay programı daha sonra yayınlanacak olup https://kumad.org/ web sayfasından detaylı bilgiye ulaşılabilir.