DGS İle Gelen İngilizce Programlara Kayıtlı Öğrenciler İçin DBS ve İYS Duyurusu

19.09.2019

Düzey Belirleme Sınavı (DBS)

Sınav Tarihi: 23 Eylül 2019 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati: 14.00

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

Not: Sınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Önemli Not: Öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavı'na girebilmeleri için Düzey Belirleme Sınavı'ndan en az 80 almaları gerekmektedir. Düzey Belirleme Sınavı'na girmiş fakat 80 alamamış öğrenciler DBS' den aldıkları puanlara göre hazırlık programında öğrenim görecekleri sınıflara yerleştirilirler.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Yazılı Kısım:  24 Eylül 2019 Salı

1. Oturum Başlangıç: 10.00

2. Oturum Başlangıç (Writing): 13.00, Bitiş: 14.15 (1 saat 15 dk)

Konuşma Sınavı: : 24 Eylül 2019 Salı

Konuşma Sınavı Başlangıç: 14.30

Sınav Yeri: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Orhanlı Yerleşkesi

NotSınav salonları daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından duyurulacaktır.

Sınav Hakkında Bilgi: İngilizce Yeterlilik Sınavı, dinleme, okuma, yazma, konuşma ve dil kullanımı (dil bilgisi ve kelime bilgisi) olmak üzere beş ana bölümden oluşmaktadır. Sınavın seviyesi Avrupa Ortak Diller Çerçevesi kapsamında B2 olarak belirlenmiştir. (Örnek sınav, Web sayfamızın "Öğrenci" başlığı altındaki "Sınav Örneği" kısmında mevcuttur.) Geçme notu, İngilizce Öğretmenliği Bölümü hariç, 70'tir. İngilizce Öğretmenliği Bölümü geçme notu 80'dir. İYS'de barajı geçen öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabileceklerdir. Barajı geçemeyen öğrenciler ise DBS puanlarına göre Hazırlık Programı'nda öğrenim görecekleri sınıflara alınacaklardır.

Önemli Not:

1. Öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde ve saatlerde sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlara ilişkin sınav salonları, sınıf listeleri ve Konuşma Sınavı saatleri Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından yayınlanacak olup öğrencilerimizin bu sayfayı sınav öncesinde de takip etmeleri gerekmektedir. Sınavlarda öğrenci kimliği kontrolü yapılacak olup 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğrenci kimliğini henüz alamamış öğrenciler öğrenci belgesi ile sınava katılabilirler.
  2. 15 dakikadan daha fazla süre geç kalan öğrenciler sınavlara alınmayacağından, öğrencilerimizin olası ulaşım problemleri ve gecikmelerin önüne geçebilmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sınav saatlerinden en az yarım saat önce okul binasında hazır bulunmaları önemle rica olunur. Orhanlı Yerleşkesine ulaşım hakkında bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sitesini ziyaret edebilir (http://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/iletisim/adres-kroki)  ve İETT’nin web sayfasından ulaşım saatlerini öğrenebilirsiniz.
  3. Tüm güncel duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası sürekli takip edilmelidir.