AFAD Gönüllülük Eğitimi

25.10.2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kurulan AFAD Gönüllülük Sistemi ile gönüllülere afetlere yönelik olarak aşağıda belirtilen bazı yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir:

Üniversitemiz ve AFAD iş birliği ile Destek AFAD Gönüllüğüne yönelik olarak üniversitemiz bünyesinde 20-24 Kasım tarihleri arasında İMÜ Konferans Salonu’nda 3 gün teorik, Yeşilköy Hizmet Binası’nda ise 2 gün saha eğitimi programı olmak üzere toplam 5 günlük eğitim gerçekleşecek. Eğitim sonrasında yapılacak sınavı başarıyla tamamlayan gönüllülere AFAD Başkanlığı tarafından Destek AFAD Gönüllüsü – Gönüllü Kimliği Sertifikası verilecektir. Destek AFAD Gönüllüleri, ihtiyaç duyulan alan ve zamanlarda kendileriyle iletişime geçilerek ve onayları alınarak görevlendirilmektedirler.

Destek AFAD Gönüllüsü olmak isteyen personelin 5 günlük eğitime (20-24 Kasım) katılım öncesinde Temel AFAD Gönüllüsü eğitimlerini çevrim içi https://gonullu.afad.gov.tr/ olarak tamamlamaları gerekmektedir.

Çevrim içi eğitimin temel başlıkları aşağıdadır:

• Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi
• Afet Risklerini Anlama
• Afet Risklerini Azaltma
• Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılan Düğümler
• Liderlik
• Kişisel Stres Yönetimi

Bu iş birliği kapsamında Destek AFAD Gönüllüsü olmak isteyen personellerimizin 3 Kasım Cuma gününe kadar İMÜ Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğümüze bilgi vermesi gerekmektedir.

NOT: İlgili personelin 5 günlük eğitime katılımı zorunludur ve eğitim öncesinde Temel AFAD Gönüllüsü eğitimlerini de çevrim içi olarak tamamlamış olması gerekmektedir.