Duyurular

2017-2018 Yılı Sonunda Hazırlık Sınıfından Başarısız Olan Beklemeli Öğrencilerin Dikkatine

02.05.2019

2017 ÖSYM sonuçlarına göre Üniversitemizin İngilizce Programlarından birine yerleşip hazırlık sınıfından başarısız olan ve dışarıdan hazırlanan beklemeli öğrencilerin de katılabilecekleri 12-13 Haziran 2019 tarihlerinde İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar aşağıda yer alan ilgili dilekçeyi doldurarak Orhanlı-Tuzla yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği'ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ!

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI-İYS (PROFICIENCY)

YAZILI KISIM: 12 Haziran 2019, Çarşamba

1) İlk Oturum (LRUoE) başlangıç: 10.30

2) Writing oturumu başlangıç: 13.30, bitiş: 14.45 ( 75 dk )

KONUŞMA (SPEAKING) SINAVI: 13 Haziran 2019, Perşembe

Konuşma (Speaking) Sınavı başlangıç: 10.30

Uyarı:

• 13 Nisan 2019 tarihli 30744 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12. Maddesi 1. Fıkrası hükmünce devamsızlık sınırını aşan öğrenciler ile; aynı yönetmeliğin 11. Maddesi 1. Fıkrası (a) bendi hükmünce Yabancı Dil Hazırlık Programına devam eden ancak Yabancı Diller Yüksekokul Kurulu tarafından belirlenen yıl sonu notunun (60 puanın) altında olan öğrenciler İngilizce Yeterlik Sınavına giremezler.

• Öğrenim harcını yatırmamış olanlar İngilizce Yeterlik Sınavına giremezler.

• 2017 ya da 2018 ÖSYM puanı girişli olup 2018-2019 akademik yılında derslere devam eden ve yıl sonu notu (60 Puan) barajını aşan öğrencilerimizin dilekçe vermelerine gerek yoktur. Bu öğrenciler belirlenen gün ve saatte doğrudan İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacaklardır.

• 2017 ÖSYM puanı girişli Türkçe programlara kayıtlı öğrencilerden 2017-2018 yılında hazırlık eğitimi almış, fakat başarısız olmuş öğrenciler belirtilen tarihlerde dilekçe vererek sınava girebilirler.

• Dilekçeler dilekçe sahibi tarafından elden teslim edilmelidir. Dilekçesinin aslını kargo aracılığı ile 'Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliği' ismine gönderecek olan öğrencilerin dilekçeleri en geç 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu tarihten sonra gelen dilekçeler kabul edilmeyecektir. Yabancı Diller Yüksekokulu, kargosu ulaşmayan belgelerin veya zarar gören gönderilerin sorumluluğunu almaz.

• Sınava girecek öğrenciler, sınav günü öğrenci kimliklerini yanında bulundurmalıdır. Kimliği olmayan öğrenciler, e-devletten öğrenci olduğunu gösterir öğrenci belgesini gösterebilirler.

• Sınav günü geç kalan öğrenciler sınava alınmayacak olup, öğrencilerin belirtilen sınav yeri ve salonunda en az yarım saat önceden hazır bulunmaları gerekmektedir.