12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası Mesajı

12.05.2020

Her yıl 12-18 Mayıs haftası, ülkemizde ve tüm dünyada “Hemşireler Haftası” olarak; 12 Mayıs günü ise “Uluslararası Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz 2020 yılı da Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Hemşire ve Ebe Yılı’ ilan edilmiştir.

Fedakarane gayretleri bizler için her zaman çok değerli ve vazgeçilmez olan bu kutsal mesleğin temsilcileri hemşirelerimizin değerini bugünlerde daha da fazla idrak etmekteyiz. Onlar, içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde salgınla mücadelede en ön saflarda özveriyle halkımıza hizmet veriyorlar.

Bu anlamlı gün ve hafta vesilesiyle, başta Üniversitemiz Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizde ve Hastanemizde görev yapmakta olan değerli Hemşirelerimizin, geleceğin Hemşire adayları olan sevgili öğrencilerimizin ve ülkemizin her köşesinde insan hayatı için sabır, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmekte olan tüm Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.