Üsküdar Çocuk Üniversitesi Yeni Eğitim Yılına Törenle Başladı

04.10.2017

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğinde özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 2012 yılında kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılına Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törenle başladı.

29 Eylül 2017 Cuma akşamı gerçekleşen Üsküdar Çocuk Üniversitesi 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreninde; Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz ile pek çok protokol misafirinin yanı sıra, Üniversitemiz yönetimi ve Eğitim Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akın ile Çocuk, Eğitim ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alacacı yer aldı. Törene çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Açılış töreninde yapılan kokteylin ardından Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz, Özel Yeteneklilere Özel Bir İlgi: Üsküdar Çocuk Üniversitesi başlıklı sunumu ile Üniversitemizin özel yetenekli öğrenciler ile ailelerine yönelik hizmetlerini tanıttı. Ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Üsküdar Çocuk Üniversitesi konulu konuşmalarını yaptı. Sonrasında Beşikten Mezara Kadar Eğitim konulu konuşmalarını yapan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise konuşmasında eğitimin ve gençliğin önemine değindi.

Konuşmaların ardından öğrencilerimiz tarafından protokol misafirlerimize çiçek ve plaket takdimi yapıldı.

Etkinliğin kısa filmini buradan izleyebilirsiniz.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi Hakkında:

Ülkemizde yaklaşık 18 milyon öğrencinin %2'sinin üstün zekâlı ve yetenekli olduğu bilinmektedir. Üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğinde 2012 yılında YÖK kararı ile kurulan ve aynı yıl İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye başlanan Üsküdar Çocuk Üniversitesi 2017 yılı itibariyle iki kampüste yaklaşık olarak 1700 öğrenciye eğitim vermektedir. Üniversitemiz bünyesinde öğrenciler her eğitim dönemi başında yetenek ve zekâ ölçüm testlerine tabi tutularak belirlenmektedir. Uygun görülen öğrenciler 4 kademeden oluşan eğitimlere başlamaktadır. Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Çocuk Eğitim ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce yürütülen eğitim programının yanı sıra, öğrencilere spor ve sanat alanlarında Ebru, Resim, Kaligrafi, Hat, Eskrim, Okçuluk ve Masa Tenisi eğitimleri verilmektedir. Tüm bunların yanında tüm öğrencilere, tarihi, doğayı, bilim ve teknolojiyi, sanatsal ve sportif faaliyetleri tanıtmaya yönelik kulüpler, geziler ve etkinlikler düzenlenmektedir.