Üniversitemizde Turizm Haftası Etkinlikleri Dolu Dolu Gerçekleşti

26.04.2018

Üniversitemizde Rektörlüğümüz ve Turizm Fakültemiz işbirliği ile farklı konseptlerde olacak şekilde gerçekleşen Turizm Haftası etkinlikleri göz doldurdu.

10-19 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Metro İstasyonunda sergilenmeye başlayan “Kapadokya’da Dört Mevsim Fotoğraf Sergisi ile başlayan etkinlikler 17 Nisan tarihinde Turizm Fakültemizde gerçekleşen Tourism Talks, Gastronomi Talks ve Turizm Fakültemiz öğrencilerinin katıldığı Pişirilmeden Hazırlanan Tatlılar Yarışması ile devam etti.

20 Nisan Cuma günü Üniversitemiz Aşık Paşa Konferans salonunda düzenlenen Çin’de 2018 Türkiye Turizm Yılı panelinde ise Prof. Dr. Salih KUŞLUVAN Hocamız moderatör olarak görev alırken birbirinden değerli panelistler “Çin’de 2018 Türkiye Turizm Yılı’nın Türkiye Ekonomik Görünümüne ve Turizm Sektörü İstihdamına Etkileri” ana başlığıyla aşağıdaki konular üzerine görüşlerini ve değerli bilgilerini paylaştılar.

• “Türkiye’ye gelen Çinli Turist sayılarının Artmamasının Nedenleri ” (Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB)
  • “2018 Çin’de Türkiye Yılı’nın Konaklama Sektörüne Olası Yansımaları ve Çinli Turist Taleplerini Artırmaya Yönelik Çalışmalar” (İsmail Taşdemir, Genel Müdür, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB)
  • “Çinli Turistlere Verilen Rehberlik Hizmetleri; Tespitler, Fırsat ve Öneriler” (Hakan Eğinlioğlu, Başkan, İstanbul Rehberler Odası-İRO)
  • “Çin -Türkiye Turizm Hacminin Arttırılması” (Iraz Turhan Alvaran, DEİKTürkiye-Çin İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi)
  • "Uzakdoğu'lu Turist Ağırlamalarında ve Operasyonda Yaşanan Zorluklar ve Buna Yönelik Çözüm Önerileri" (Muhammet Cüntay, , Başkan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği-POYD)
  • “Çin-Türkiye Kültür ve Turizm İlişkileri; Farklılıklar, Engeller ve Güncel Durum” (İrfan Karslı, Başkan, Çin Kültür Derneği)
  • “Uzakdoğu Mutfağı’nın Türkiye’deki Gelişimine Yönelik Çalışmalar ” (Ömer Kartin, Genel Sekreter, TÜRSAB Gastronomi Komitesi)
  • “Uzakdoğulu, Çinli Turistlerin Turizm Sahasında Karşılaştıkları Zorluklar” (Dr. Mustafa Körükçü, CEO, DORAK Holding A.Ş.)