Üniversitemizde Ebruli Günler

18.05.2017

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinliklerimizin ikinci bölümünde, yine Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik Bölümü tarafından organize edilen “Sağlık ve Ebru” Konferansı ve Etkinliği 17 Mayıs tarihinde Güney Yerleşkemizde gerçekleşti. Ebru Eğitmeni Gülten Kanburoğlu’nu ağırladığımız etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Ayşe Okanlı, sanatla hemşireliğin birbirini tamamladığını ve sanata duyarlılığı daha fazla olan hemşirelerin mesleklerinde daha başarılı olduğunun ve iletişim becerilerinin daha iyi olduğunun çalışmalarla kanıtlandığını aktardı. Hemşireliğin sanat ve disiplini birleştirdiğini vurgulayarak “İnsanı sevmek zor bir sanat ve bu sanatı diğer sanatlarla da taçlandırmak gerekiyor” diyen Prof. Dr. Okanlı, Eğitmen Kanburoğlu’na ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Önce konferansla dinleyicilere ebru sanatını tanıtarak inceliklerini anlatan ve bir sanatçı olarak deneyimlerini onlarla paylaşarak soruları yanıtlayan Ebru Eğitmeni Gülten Kanburoğlu, konferansın ardından gerçekleştirdiği uygulama bölümünde katılımcılara birebir ebru yapma deneyimini yaşattı. Bu sanatsal deneyim özellikle öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Ayşe Okanlı, verimli eğitim için Gülten Kanburoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti. Eğitmen Gülten Kanburoğlu da kendi sanat eseri olan isim yazılı ebru tabloları Prof. Dr. Ayşe Okanlı ile etkinliği organize eden Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Fatma Coşar Çetin’e hediye etti.