Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi Tamamlandı

25.10.2017

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Üniversitemizin de proje ortakları arasında yer aldığı “Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi”, 20-22 Ekim tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcisinin katıldığı Zirvede, 17 konu başlığı altında 35 panelde 157 sunum yapıldı.

Zirvede açılış konuşmalarını Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve aynı zamanda zirvenin Danışma Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Zirve Bilim Kurulu Başkanı ve İSMAM Müdürümüz Prof. Dr. Hamza Ateş yaparken, Rektörler Panelinde Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Karaman, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman konuştu. Ayrıca STK'ları temsilen Lisa Cavicchia, ana konuşmacılar olarak da BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojáčková-Sollorano ve Avrupa Müslüman Ağı Başkanı Prof. Dr. Tarık Ramazan konuşmalar yaptılar.

Zirvenin ikinci gününde düzenlenen oturuma Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif ederek katılanlara hitap etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak bu uluslararası etkinliğe büyük destek verdik. Zirvenin Bilim Kurulu Başkanlığını, Medeniyet Araştırmaları Merkezi (İSMAM) Müdürü Prof. Dr. Hamza Ateş üstlenirken,  Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. M. Lütfi Arslan, İSMAM Müdürümüz Prof. Dr. Hamza Ateş ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Tarkan Oktay panellerde oturum başkanı olarak görev yaptı.  İdari ve Mali İşler Daire Başkanımız Ayşe Yıldız Özkurt da bir oturuma konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, üniversitemiz adına zirvenin organizesinde yer alan Medeniyet Araştırmaları Merkezimiz de, zirvede “Göçmen Sorunlarının Çözümünde STK'ların Rolü” başlıklı bir panel düzenledi.

Zirve, basında da geniş yer buldu. Basından bir habere erişmek için buraya, Cumhurbaşkanımızın Zirvede yaptığı konuşmasının detaylarına ise buradan ulaşabilirsiniz.