Türkiye’nin En Güçlü Motoru Üniversitemizin Desteği İle Üretilecek

11.09.2018

TÜBİTAK tarafından çağrısı yapılan KAMAG TLM16V185 Tipi Ağır Dizel Motor Modernizasyonu ikinci aşama değerlendirmesinde bölümümüzün de içerisinde bulunduğu konsorsiyum projeyi yapmaya hak kazandı. Yapılacak sözleşmeden sonra yaklaşık 4 yılda tamamlanması planlanan yüksek bütçeli bu proje Türkiye’de bir ilk olacak. Proje dahilinde üniversitemizi Makina Mühendisliği Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Hasan KÖTEN ve Endüstri Mühendisliği Bölümünden Dr.Öğr. Üyesi Fatih ÖZTÜRK hocalarımız temsil ededceklerdir

Yerli yabancı birçok firma ve üniversitenin başvurduğu yüksek bütçeli proje çağrısı için ilk değerlendirmede 3 konsorsiyum ikinci aşamaya katılmaya hak kazanmıştı.
İkinci aşamada projenin üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümümüzün de içerisinde yer aldığı konsorsiyuma kalması ile Türkiye’nin en büyük içten yanmalı motoru üretilmiş olacak. Milli yüksek güç grubu ailesinin bir parçası olacak proje tasarım, analiz, üretim ve test işlemleri ülkemizde gerçekleştirilerek teknolojik bağımsızlığa katkı sağlayacaktır.