Turizm Fakültesi Öğrencilerimiz Teknik Gezi'de Sektör İle Bir Araya Geldi

06.03.2018

Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları 1. sınıf ve Turizm İşletmeciliği 2. sınıf öğrencileri,  Yrd. Doç.Dr. Mehmet Akif ŞEN danışmanlığında organize edilen teknik gezide Kocaeli ili Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Liva Ekmek ve ARF Yemek firmalarını ziyaret ettiler. Derslerde teorik olarak anlatılan konuların pekiştirildiği geziye Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Semra POLAT ve Yrd. Doç. Dr. Serkan POLAT hocalarımız da eşlik etti.

100.000 adet/gün üretim kapasitesine sahip Liva Ekmek tesislerinde İşletme Sahibi Sn. li ATMACA’nın önderliğindeki ziyarette öğrenciler buğday ununun depolara kabul aşamasından ekmek olup paketlenene kadar geçen bütün süreçleri uygulamalı olarak görmüş oldu.

Gebze ilçesinde 2017 yılında kurulan ve son teknoloji ekipmanlarla tesisi zenginleştiren ARF Yemek firması gezinin ikinci durağı oldu. 35.000 kişi/gün kurulu kapasitesi bulunan tesiste öğrenciler Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Arif GÜLEN eşliğinde tesisi gezdiler. Bir yemek üretim tesisindeki bütün aşamaların öğrencilerimize detaylı şekilde anlatıldığı ziyarette GÜLEN öğrencilerimizin sorularını içtenlikle yanıtladı.

Sayın Arif GÜLEN ve Sayın Ali ATMACA’ya Üniversitemiz öğrencilerine yaptıkları ev sahiplikleri ve değerli bilgi paylaşımları için teşekkür ederiz.