Tıp Fakültemiz Tıbbi Genetik Anabilim Dalı TÜBİTAK Türk-Japon Ortak Projesinde yer alacak

23.02.2018

TÜBİTAK ile Japon Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 2017 yılında açılan 2544- TÜBİTAK- JSPS Ortak Proje Çağrısı sonuçlandı. Tıp Fakültemiz, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim AKALIN’ın primer araştırmacı olarak yer aldığı Uluslararası TUBİTAK projesinin yürütücülüğünü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Genetik Hastalıklar bölümünden Prof. Dr. Nursel ELÇİOĞLU yapacak olup, proje çeşitli bilim dallarında bir dünya lideri konumunda olan ve temel/uygulamalı bilimler alanında Japonya'nın en geniş ve kapsamlı araştırma organizasyonu RIKEN Araştırma Enstitüsü (Tokyo) ile ortak gerçekleştirilecektir.  2544- TÜBİTAK- Japon JSPS Ortak Proje Çağrısı kapsamında desteklenen 2 projeden biri olmayı başarmış olan projede “İskelet Displazileri” alanında geniş kapsamlı genom çalışması hedeflenmiş olup ülkemiz açısından da bu kapsamda bir ilk nitelğindedir. RİKEN enstitüsünden Prof. Dr. Shiro IKEGAWA ile ortak yürütülecek olan projede Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim AKALIN’ın geliştirdiği “Proje Makinesi” öğrencilerinden Fakültemizden iki öğrenciye  bursiyer araştırmacı olarak yer verildi.  Projede yer alan öğretim üyemizi, öğrencilerimizi, ulusal ve uluslararası işbirliği içinde bulunulan sayın Prof. Dr. Nursel ELÇİOĞLU’nu ve Prof. Dr. Shiro IKEGAWA’yı tebrik eder, başarılar dileriz.