Teknofest İstanbul Roket Tasarım Yarışmasına Katılan Öğrencilerimiz Destek Almaya Hak Kazandılar

27.07.2018

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, Roketsan ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) tarafından düzenlenen roket yarışmasına, yüksek irtifa kategorisinden başvuran Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fizik Mühendisliği öğrencilerinden oluşan ExTech takımı, ilk elemeyi geçerek ikinci aşamaya geçmiş ve T3 vakfı tarafından maddi destek almaya hak kazandı.  Öğrencilerimizin ikinci aşamayı da geçmeleri durumunda, Roketsan mühendislerinin yardımı ile yapımı gerçekleştirilecek roketin tamamlanıp Eylül ayında düzenlenecek olan final gününde fırlatılması planlanmaktadır.

ExTech takımı; Fizik Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri olan Korhan KARA, Oğuzhan Güler, Muhammet Demirkan ve Büşra Ordu‘dan oluşmakta. Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Ekip Lideri Öğrencimiz Korhan KARA; “Roketsan bünyesinde ilk defa gerçekleştirilecek olan yarışmada bu yıl 3000 metre yüksekliğe ulaşması hedeflenen yüksek irtifa kategorisinde roket tasarlanıp, belirtilen yüksekliğe ulaştıktan sonra içerisindeki faydalı yük roket dışına çıkarılarak deneysel veri elde edilecektir. Serbest bırakılan faydalı yük ve roketin geri kalan bileşenleri, paraşütler yardımı ile güvenli bir şekilde indirilecektir. Roketin ve faydalı yükün, rampadan çıkış anından yere indiği ana kadar olan tüm veriler yer bilgisayarına ulaştırılarak anlık tüm veri akışı ve izlenim sağlanacaktır. Önümüzde çok kısıtlı bir süre olmasına karşın elimizden gelen en iyi roketi yapıp yarışmada iyi bir derece alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Kısıtlı imkânlara rağmen destek alamaya hak kazanan öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dekanımız sayın Prof. Dr. Emine Can “Öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Kendine güvenen ve azimle çalışan öğrencilerimizin her zaman arkasındayız: Gerek fakülte gerekse de Fizik mühendisliği bölümü olarak her türlü maddi ve manevi destekle arkalarında olduğumuzu belirtmek isterim. Umarım yarışmadan iyi bir dereceyle dönerler.” şeklinde konuşarak öğrencilerimize destek verdi.