Şehit Öğretmenlerimizi Andık

27.11.2017

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Şehit Öğretmenleri Anma Töreni ve Şehit Öğretmenler Sergisi etkinliği gerçekleştirildi.

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde birçok farklı şekilde öğretmenlerimiz anılıyor. Öğretmenlerimizin hepimizin hayatındaki değeri ve önemi anlatılamayacak kadar fazladır. Belki de bu güzide mesleğin sahibi öğretmenlerimizi anlatan en iyi söz ''Öğretmenler bir kandile benzer kendini tüketerek başkalarına ışık verir'' olacaktır.

Bu sene bu özel tarihte mesleklerini icra etmek üzere ülkemizin dört bir yanına bir an bile tereddüt etmeden giden, ülkelerinin geleceği olan çocuklara yol gösterme gayretinden başka bir şey düşünmeyen ancak hain terör örgütlerinin hedef seçtiği, hayatlarının baharında şehitlikle buluşan değerli öğretmenlerimiz Üniversitemizde anıldı.

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. M. Fevzi Esen’in yaptığı araştırmaya göre ülkemizde bugüne kadar şehit düşen tam 170 öğretmenimizin bulunduğu, yaş ortalamalarının 28 olduğu, üçte ikisinin bekâr ve 100 tanesinin de terör saldırılarının arttığı 1992-1994 yılları arasında şehit düştüğü ortaya çıkmaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin Cevizli Kampüsümüzdeki bir müzik dersliğine verilmesi ile ilgili senato kararı alan Üniversitemiz, bu kararını bir adım öteye götürerek bu seneki 24 Kasım Öğretmenler Günü programı için Şehit Öğretmenleri Anma temasını belirleyerek sadece Aybüke Yalçın’ı değil tüm şehit öğretmenlerimizi hem organize edilen etkinlikte hem de hazırlanılan film ile andı.