Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı Üniversitemizde Yaşayacak

10.11.2017

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hatırasını yaşatmak üzere, Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Türk Musikisi Bölümü Dersliğine adının verilmesi ile ilgili karar Üniversite Senatosunun 4.10.2017 tarih ve 2017-26 sayılı oturumunda alındı. Bu karar doğrultusunda gerçekleştirilen programa üniversite yönetimimiz, fakülte ve bölüm öğrencilerimizin yanında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın babası Sayın Sadık Yalçın da katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın isminin Üniversitemizde yaşatılması için, böyle gurur verici bir kararın alınarak, uygulamaya konulmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Aybüke Yalçın ismi özelinde bütün şehitlerimizin gençlerimize birer örnek olmaları ve unutulmamaları için isimlerinin bu şekilde yaşatılması gerektiğini vurguladı.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın babası Sadık Yalçın ise, kızının hem müziğe hem de eğitime olan sevgisinden bahsederken Üniversitemizin gerçekleştirdiği bu anlamlı olaydan duyduğu mutluluk hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz aldığı bu karar ile Şehit Ömer Halisdemir’in ardından Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını da bir sınıfa vererek ülkemiz için canlarını feda eden bu değerli isimlere verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu. Bu doğrultuda tüm üniversite olarak şehitlerimizi rahmet ile anıyor, ailelerine sabır diliyoruz.