Rektörümüz İnşaat Çalışmalarımızı Denetledi

04.07.2017

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, inşaatı hızla devam eden 20 bin metrekarelik Merkez Laboratuvarımızın inşaat çalışmalarını denetledi. Rektör Yardımcılarımız Prof. Ahmet Cihan, Prof. Fahri Ovalı ve Genel Sekreter Yardımcımız Salih Bilgin’in de hazır bulunduğu incelemelerde, yürütülen çalışmalar kontrol edilerek firma yetkililerinden inşa sürecine ilişkin bilgiler alındı.

Merkez Laboratuvarımızın denetimi sonrasında Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Kuzey Yerleşkemizde inşa edilen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi Binalarımızın hafriyat çalışmaları ile ilgili yapılan kazı çalışmalarını da yerinde inceledi.

Çağın gerektirdiği eğitim öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak Kuzey Yerleşkemizde konumlandırılan ve toplam alanı 20.635,49 m² olan merkez laboratuvarımız; Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp, Deney Hayvanları ve Tütün gibi birçok alanda hizmet verecek. Modern altyapı ve laboratuvar olanakları ile araştırmacılara bilimsel çalışma ortamı sağlayacak olan laboratuvarımızın içerik ve büyüklük bakımından Türkiye'nin sayılı laboratuvar binalarından biri olması bekleniyor. Merkez Laboratuvarımız en son teknoloji ile donatılarak modern bir tasarıma sahip olup üniversite-sektör işbirliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacak. 17 Aralık 2016 tarihinde temeli atılan ve inşası hızla devam eden Merkez Laboratuvarımızın 2018 yılı başında tamamlanması planlanıyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi Binalarımızın inşaatları da çevre düzenlemesi ile birlikte toplam 35.000 m2’dir. Tümü 8 katlı olarak inşa edilecek olan fakülte binalarımızdan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin binasının toplam alanı 55.144,00 m2, Siyasal ve Hukuk Fakültesi binalarımızın toplam alanı ise 24.971,06 m2 olup tümünde de derslikler, amfiler, laboratuvarlar, konferans salonları, akademik ve idari ofisler yer almaktadır.