Öğrencilerimiz Mikrop Savaşçıları Yetiştiriyor

22.05.2018

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İbn-i Sina Sağlık Kulübü’nün “Mikroplarla Savaş Sağlığın Destekçisi Ol” sloganı ve “belirlenen okullardaki öğrenci guruplarına hijyen ve hijyenin önemi hakkında uygulamalı eğitimi vermek” amacıyla hayata geçirdiği proje 7 Mart-9 Mayıs tarihleri arasında Üsküdar’daki çeşitli ilkokullarda düzenlenen eğitim programlarıyla gerçekleşti.

Konu hakkında görüşlerini belirten İbn-i Sina Sağlık Kulübü Başkanı öğrencimiz Şulenur Eski, “Ülkemizde her yıl çok sayıda kişi Enfeksiyon ve Parazit Hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu sebeple Hijyen konusu pek çok hastalıktan korunmanın en etkili yollarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağaç yaşken eğilir ilkesinden hareketle hijyen alışkanlığının erken yaşlarda başlayarak tüm toplumumuzda yaygınlaşarak benimsenmesi ve yaşam boyu sürdürülmesi hayati önem taşıdığını düşünmekteyiz. Bu sebeple hayata geçirdiğimiz, Mikrop Savaşçıları Hijyen Eğitimi Projemiz sayesinde ulaştığımız çocuklara hijyenin sağlıklı bir yaşam için gerekliliğini ve önemini kavratarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefledik.” dedi.

• 7 Mart Deniz İş İlkokulu
  • 14 Mart İcadiye İlkokulu
  • 11 Nisan Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu
  • 20 Nisan Zeynep Kamil İlkokulu
  • 9 Mayıs Bağlarbaşı İlkokulu

Proje kapsamında yukarıda belirtilen tarih ve okullarda gerçekleştirilen eğitimler ile bu okullardaki çocuklarından başlayarak temizlik ve hijyen konusunda daha bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirilmesini sağlanılması konusunda ilk adımlar atılmış oldu.

Okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler tarafından olumlu geri dönüşler alınan eğitimlerde aşağıdaki şekilde detaylar uygulanarak çocukların eğitimlere katılımları sağlandı.

1. Program Çocukların ilgisini çekmesi ve hoş bir görüntü oluşturması adına yaklaşık 25-30 adet renkli balonun şişirilip sahneye bırakıldı
  2. Ardından Mikrop Savaşçıları Hijyen Eğitimi slaytı üzerinden soru-cevap şeklinde ilerleyen interaktif eğitim sunumu yapılarak, çocuklarla beraber müzikler eşliğinde doğru ve etkili el yıkama uygulaması gerçekleştirildi.
  3. Sunum aralarına serpiştirilmiş konu ile ilgili çizgi film ve müzikler izlenildi /dinlenildi.
  4. Mikrop savaşçısı nedir? Nasıl mikrop savaşçısı olunur? Soruları cevaplanarak mikrop savaşçılarının belgesi niteliğindeki Hijyen Eğitimi Çizelgeleri Öğrencilere Dağıtıldı.
  5. Çocuklara Mikrop Savaşçısı şapkaları takılarak her biri birer Mikrop Savaşçısı İlan Edildi.
  6. Üsküdar Belediyesi sponsorluğunda alınan sabunların hediye edilmesi ve sahnedeki balonların çocuklara verilmesi ile program sona erdi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak gerçekleştirdikleri bu faydalı etkinliklerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik eder, bu tür faaliyetlerinin ve başarılarının devam etmesini dileriz.