Mûsikînin Dilinden Programı İSMAM'da Gerçekleştirildi

01.11.2018

Üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Türk Mûsikîsi Bölümü’nün düzenlediği “Mûsikînin Dilinden” adlı program serisinin ilki 24 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 19.00’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İSMAM) TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı M. Doğan DİKMEN tarafından gerçekleşti.

Dikmen, Türk mûsikîsi bestekârı Yesari Asım Arsoy’un eserlerinin icrasında dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti ve eserleri üzerinden farklı tavırda icra örneklerine yer verdi. Dikmen, kadın hânende Safiye Ayla’nın farklı icra tekniklerini dinleyicilere eski kayıtlardan dinleterek yorumladı ve ayrıca öğrencilerimize sanat hayatındaki tecrübelerini de aktardı.