Medeniyet Haftası'nı Kutladık

28.09.2018

"Üniversitemiz Medeniyet Haftası Coşkusu Yaşandı.."

Üniversitemizce geleneksel hale getirilip her eğitim-öğretim yılının ilk haftalarında gerçekleştirilen Medeniyet Haftası – Oryantasyon günleri bu sene 25-26-27 Eylül 18 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Önceki yıllardan farklı olarak bu sene üç farklı yerleşkemizde düzenlenen etkinlikler öğrencilerimizin yoğun ilgisi, akademik ve idari personelimizce verilen eğitimler, öğrenci topluluklarımızca açılan stantlar, müzik dinletileri ve yapılan ikramlar ile adeta bir şenlik havasında organize edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Yönetimdeki Hocalarımızın bizzat katılım gösterdiği etkinliklerimizin ilk günü Cevizli Yerleşkemizde, Hukuk, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Turizm, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültelerimizin öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilirken etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz öğrencileri tarafından hazırlanıp servis edilen yiyecekler ve Türk Musikisi Bölümümüz öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi tüm katılımcıların dikkatini çekti. Rektör Hocamız öğrenci topluluklarımızca açılan stantları tek tek dolaştıktan sonra Gastronomi Bölümüzün mutfağını ziyaret ederek, ikramlıkların hazırlanmasında görev alan öğrenci ve hocalarımıza teşekkürlerini iletti.

Etkinliklerin ikinci gününün gerçekleştirildiği Orhanlı Yerleşkemiz, Yabancı Diller Yüksekokulumuzun yanı sıra bu sene ilk defa eğitim vermeye başlayan Diş Hekimliği Fakültemizin ve Mühendislik Fakültemizin yeni açılan 5 bölümüne ev sahipliği yaparken, burada düzenlenen etkinliğimize bu yerleşkemizdeki neredeyse tüm öğrencilerimiz katılım gösterdi. Türk Musikisi Bölümümüz öğrencilerinden Davut Kılıç’ın gitarıyla mini bir konser verdiği etkinlikte, Tuzla Belediyesince hazırlanarak öğrencilerimize ikram edilen yiyecekler Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman tarafından öğrencilerimize servis edildi.

Programın ilk iki gününe de katılarak öğrencilerimiz ile çeşitli bilgiler paylaşan Üniversitemiz Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Yeler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bahir Çaylı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Vekili Menduh Dinç, Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığından Şube Müdürü Recai Suluova, Bilgi İşlem Daire Başkanlığından M. Murat Tutar ve Psikolog Musa Turhan’ın sunum yaptığı son etkinlik günümüz Üniversitemiz Göztepe Güney Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Yapılan sunumların ardından kısa bir konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, öğrenci topluluklarımız tarafından açılan stantları ziyaret ederek, Türk Musikisi Bölümümüz öğrencilerinden Zafer Demirel’in kemençe dinletisini ve Rigel Grubu tarafından verilen mini konseri dinledi. Yapılan yemek ikramının ardından son bulan Medeniyet Haftası etkinlikleri öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz tarafından beğeni ile karşılandı.

“Üniversitemiz adına TEŞEKKÜRLER”

Medeniyet Haftası etkinliklerinin gerçekleştirilmesi adına büyük çaba harcayan gerçekleştirme komitesine, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Şen, Öğr. Gör. Sevgül Denktaş ile öğrencilerimiz Ayşenur Özyanık, Ceyda Nur Dersmek, Kadir Dursun, Zeynep Sultan Kömürcü, Mikail Memiş, Alihan İnan, Burak Kaba, Bilal Furkan Koşar, Hami Demir, Ali Rıza Çınar, İbrahim Sevgi’ye ve Türk Musikisi Bölümü Hocalarımız Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Tan, Dr. Öğr. Üyesi Seda Tüfekçioğlu ile öğrencilerimiz Hikmet Ayyıldızlı, Berkan Keser, Furkan İlhan, Bünyamin Özkan, Kamil Can Güllü, Davut Kılıç, Zafer Demirel’e, Rigel Grubu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Cihan Aydın ve Hazar Şengül’e, Medeniyet Haftası kapsamında yapılan organizasyonlara sponsor olarak destek olan Tuzla Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’ne, Şen Yuva Kız Öğrenci Yurdu’na, British Time Dil Okulları’na, Anadolu Sürücü Kursu’na, Nec Cafe’ye Üniversitemiz adına teşekkür ederiz.