Medenî Hukuk Kürsüsü Konferanslarının İlki Gerçekleştirildi

13.05.2017

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Medenî Hukuk Kürsüsü Konferansları serisinin ilki olarak “Aile Hukuku’nun Güncel Konuları” adlı Konferans, 08 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Güney Yerleşkesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. M. İhsan Karaman’ın açılış konuşmasını yaptığı Konferansa, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M. Refik Korkusuz moderatör, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Hatemi ve Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ümit Gezder konuşmacı olarak katıldı.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, avukatların ve akademik personelin ilgi gösterdiği Konferansta, Prof.Dr. Hüseyin Hatemi “Soybağının Reddi Davasında Davacılar” başlıklı konuşmasında Soybağının Reddi Davalarında davacı tarafların kimler olabileceği hakkında, Doç.Dr. Ümit Gezder ise “Boşanmanın Çocuk Açısından Sonuçları” başlıklı konuşmasında Boşanma durumunun çocuklara hukukî etkileri ve bu bağlamda ana babanın hak ve yükümlükleri konusunda birer tebliğ sundu.