Kırgızistanlı Kursiyerler Sertifikalarını Rektörümüzden Aldılar

06.04.2017

TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) Projesi kapsamında Kırgızistan'dan gelerek Üniversitemizin Kulak Burun Boğaz Hastalıkları kliniğinde yeni doğan işitme taraması ve koklear implant cerrahisi konularında eğitimlerini tamamlayan dört KBB uzmanı doktor, sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’dan aldı. Sertifika takdiminde Tıp Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Mustafa Samastı, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ve Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Tayyar Kalcıoğlu da hazır bulundu.

Kırgızistan'dan gelen kursiyerler; Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Anestezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu'nun önderliğinde yürütülen bir AID (Uluslararası Doktorlar Birliği) projesi kapsamında TİKA aracılığı ile daha önce Kırgızistan'da gerçekleştirilen Yeni Doğan İşitme Taraması Farkındalığı projesinin devamı olarak Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Tayyar Kalcıoğlu tarafından yürütülen proje kapsamında bir ay süre ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanemizde eğitim aldılar.