Kamuoyuna Açıklama

11.07.2017

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde gerçekleştirilen menfur darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında üniversitemizde idari soruşturmalar yapılmış, örgütle irtibat ve iltisakı tespit edilen akademik ve idari personelden KHK ile ihraçlar gerçekleştirilmiştir.
10 Temmuz 2017 Pazartesi sabahı üniversitemizin de dâhil olduğu bazı kurumlara yönelik adli gözaltıların büyük çoğunluğunu, daha önce üniversitemizde kamu görevinden uzaklaştırılmış akademik ve idari personel ile eğitim-öğretimini farklı kurumlarda yapmakta olan ÖYP kapsamındaki araştırma görevlileri oluşturmaktadır.
Üniversitemiz yönetimi, dün olduğu gibi bugün de, Devletimizin ilgili diğer birimleri ile eşgüdüm içinde; ilmi ve akademik teamüller çerçevesinde konuyu hassasiyetle takip etmekte ve gerekli adımları atmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur...