Kamuoyu Duyurusu

22.10.2018

22 Ekim 2018

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE,

Bir kısım medya organlarında; Üniversitemizde öğrencisi olmayan, atıl durumda bulunan fakülte ve yüksekokulların olduğu, burada öğretim üyelerine maaş ödendiğini iddia edilmektedir.

Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi bu yıl itibariyle üniversitemizin kontenjan doluluk oranı %100’dür. Bu haliyle üniversitemizde öğrencisi olmayan fakülte ya da yüksek okul olmadığı gibi, eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeden maaş alan akademik ya da idari personelimiz de bulunmamaktadır.

Söz konusu haberlerde hedef gösterilen akademik birimlerimizden Diş Hekimliği Fakültemiz ise, sahip olduğu teknik, teknolojik ve araştırma imkânlarıyla günümüz modern tıbbının tüm çalışmalarına ev sahipliği yapacak şekilde öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hizmet vermektedir.

Yine söz konusu haberlerde atıl durumda bulunduğu iddia edilen Diş Hekimliği Fakültemizde; 67 öğrencimiz lisans eğitimlerini sürdürürken, Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi ve uzmanlardan oluşan 10 akademik personelimiz ve beş idari personel bulunmaktadır. Fakültemize ait güncel görsel dokümanlar, ekte paylaşılmış olup kamuoyunun dikkatine arz edilmiştir.

Basit bir internet araştırmasıyla yahut üniversitemizin web sitesi ziyaret edilerek alınabilecek bu bilgiler göz ardı edilerek yapılan bu sorumsuz, ciddiyetten uzak ve dezenformatif haberciliği kınıyor, konuyla ilgili tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.