Kadın Vakıflarını Konuştuk

08.05.2018

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı ile Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) Vakıf Haftası kapsamında işbirliği ile organize ettiği Türkiye'de Kadın Vakıfları etkinliği Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Hukuk Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun yaptığı Türkiye'de Kadın Vakıfları etkinliği, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan Hocamızın açılış konuşması ile başladı.

Etkinlikte İstanbul Şehir Üniversitesi insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Hatice Aynur “Çeşmelerin Kadın Banileri”, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Betül İpşirli Argıt  “Saraylı Cariyelerin İstanbul’daki Vakıfları”, KADEM Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz  “Günümüz Kadın Vakıfları Özelinde; KADEM” ve son olarak Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. H. Ahmet Arslantürk  “Osmanlı Sarayında Hayırsever Bir Valide Sultan: Hatice Turhan Sultan Vakıfları” başlıklı sunumlarını yaptılar.