İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu

28.07.2017

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2 gün süresince düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nun Açılış Oturumu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantının açılış oturumuna başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere, Bakanlar ve Kamu Kuruluşlarının Yöneticileri, İslam Ülkelerinin Türkiye Büyükelçileri, YÖK Üyeleri, İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü, ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ve YÖK yetkilileri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın da katıldığı Forum, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir ağ oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedefiyle düzenlenen açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın açılış oturumunda yaptığı konuşmanın metni için tıklayınız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nda yapmış olduğu konuşmalarının detayına buradan ulaşabilirsiniz.

"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Konferansı Ankara Bildirgesi" için tıklayınız.