ICOTFL Başarı ile Tamamlandı

15.10.2018

4. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Kongresi, Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sakarya Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi ve Yunus Emre Kiev Şubesi evsahipliğinde gerçekleştirildi. Açılışına Milli Dilbilim Üniversitesi Rektörü, Diller Fakültesi Dekanı ve Türkoloji Bölümü başkanının yanı sıra Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel de katıldı.

12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi (Kiev) salonlarında gerçekleştirilen kongrenin bu yılki teması “Göç ve Dil Öğretimi” olarak belirlenmişti. Kongreye beş farklı ülkeden 35 araştırmacı 44 bildiri ile katıldı. Kongreye, çağrılı konuşmacı olarak TDK’nin bir önceki başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalın, Ankara TÖMER Müdürü Prof. Dr. Leyla Gülsün Uzun ve Goethe Üniversitesi Çokkültürlülük Çalışmaları Merkezinden Prof. Dr. Ulrich Melhem katıldı. Ayrıca Aksaray Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Deniz Gümüş hazırladığı “Geleneksel Türk El Sanatlarında Göç Temalı Keçe Sergisi” sergilendi.

Kongre’de sunulan bildirilerin konularına göre ICOTFL dergisinde ve Kongre kitabında yayınlanacağı bildirildi.