Hocamızdan Almanya’da Sunum

28.06.2018

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Almanya Düsseldorf Hochschule Düsseldorf University of Applied Sciences Mechanical Engineering Department arasında yapılmış olan Erasmus anlaşması kapsamında 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köten bir sunum gerçekleştirdi. (Staff Mobility) Öğretim elemanı hareketi kapsamında Almanya Düsseldorf Hochschule Düsseldorf University of Applied Sciences’da gerçekleştirilen sunumda içten yanmalı motor tasarımında özgün modeller, yeni nesil elektrikli araçlar ve otomotiv endüstrisindeki yeni gelişmeler hakkında lisansüstü bilgilere yer verildi. Otomotiv endüstrisi açısından köklü geçmişe sahip Almanya’da özellikle bilgisayar destekli gerçek zamanlı özgün çalışmalar oldukça ilgi uyandırmaktadır. Bu kapsamda sıkı patent rekabeti içerisinde olan ülkeler yeni nesil komponentlerin tasarımı için ortak çalışmalar gerçekleştirmek istenmektedir. Gerçekleştirilen etkinliğin yanı sıra lisansüstü düzeyde ikili anlaşmalar ve gelecek çalışmalar kapsamında girişimlerde bulunuldu.