Geleceğin Doktorları Beyaz Önlüklerini Giydi

29.11.2018

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerimiz için doktorluğa ilk adım olan önlük giyme törenimiz Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Göztepe EAH Başhekimi Prof. Dr. Gürhan Baş, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve İstanbul İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşti.

Programda sırasıyla birer konuşma gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Göztepe EAH Başhekimi Prof. Dr. Gürhan Baş ve İstanbul İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, öğrencilerimize hekimlik kariyerleri hakkında tecrübelerinden bahsederken, çok önemli tavsiyelerde bulundurlar.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “İMÜ Tıp Fakültemiz, sağlık eğitimine çağdaş bir anlayış ve evrensel bir bakış kazandıracak özgün bir tıp fakültesini oluşturmak, bugünden geleceği yakalamak adına kuruldu. Temel ve öncelikli sorumluluğumuz, nitelikli sağlık insan gücünü yetiştirmek ve evrensel tıbbın gelişimine katkı sağlayacak, ülkemizin tıbbi birikimini ileriye taşıyacak bilimsel faaliyetlerde bulunmaktır. En büyük zenginliğimiz yüksek düzeyli akademik kadromuzdur.

Tıp alanında aşırı bilgi birikiminin öğrencilerin öğrenme kapasitesinin çok üzerinde olduğu bir gerçektir. Mevcut bilgilerin de önemli bir kısmı kısa zamanda geçerliliğini kaybedebilmektedir. Bu durum öğrencilerin meslek yaşamı boyunca kendilerini geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır. Bu yetenek fakülte yıllarında kazanılmalıdır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrencilere bilgiye ulaşma yollarını kullanma ve kendi kendine öğrenme alışkanlığı kazandırılması, diğer bir deyişle balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek, öncelikli görev anlayışımızdır.

Öte yandan, tıp eğitiminde geleceğin hekimlerine yoğun bilgi yükleme konusunda gösterilen gayret, hekim adayının insancıl özelliklerini geliştirme konusunda ne yazık ki gösterilememektedir. Bu durum, giderek mekanikleşen, hastasını bir birey, bir insan olarak görmeyen profesyonel hekim modeli ortaya çıkarmaktadır. İşte, asıl kaçınılması gereken budur.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman'ın konuşmasının tamamı için buraya tıklayınız.

Yapılan konuşmaların ardından geleceğin doktorları olacak olan öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydiler.