Dünya Ruh Sağlığı Gününü Konferansla Kutladık

12.10.2017

Sağlık Bilimleri Fakültemizin katkılarıyla İbn-i Sina Sağlık Kulübünün düzenlediği 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Programı, 10 Ekim 2017 tarihinde Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu program, İbn-i Sina Sağlık Kulübünün ilk etkinliği olup program girişinde kulüpçe hazırlanmış broşürler konuklara dağıtıldı. .

İş yerinde ruh sağlığı temasının ele alındığı program, Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Karaman’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından öğretim üyemiz Doç. Dr. Selma Arıkan “Stres ve Tükenmişlik” adlı sunumunu, Klinik Psikolog Merve Mamacı “Kendini İyi Hissetmek” adlı sunumunu yaptı.

Sunumlarda Ruh Sağlığı Gününün 2017 yılı teması olan “İş yerinde ruh sağlığı” ile ilgili bilgiler ve öneriler aktarıldı. En büyük gücün kişinin kendisinde olduğu ve işimizi severek yapmanın ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisi vurgulandı.

Sunumların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Karaman ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı konuşmacılarımıza teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Program konuşmacılarımıza yöneltilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz adına etkinliğimizin sevgi, saygı, karşılıklı anlayış içerisinde çalıştığımız iş ortamlarını pozitif yönde etkileyeceğini ümit ediyor; tüm insanlığın Dünya Ruh Sağlığı Gününü kutluyoruz.