"DotNet Core Day" Etkinliği Üniversitemizde Düzenlendi

14.11.2017

11 Kasım Cumartesi günü üniversitemizin Aşık Paşa konferans salonunda Türkiye'nin önemli yazılım geliştirici gruplarından Devnot'un ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu'nun ücretsiz olarak düzenlediği "DotNet Core Day" etkinliği yapıldı. Üniversite öğrencilerimizin yanında yazılım sektöründe çalışan yaklaşık 400 kişinin ağırlandığı bu etkinliğe şehir dışından da birçok kişi katıldı.

Devnot yöneticisi Uğur Umutluoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte yazılım sektörünün deneyimli uzmanları Halil İbrahim Kalkan, Bora Kaşmer, Engin Polat, Muhammed Tahiroğlu, Gökhan Gökalp, Gökhan Şengün ve Adem Çınar'ın sunumları oldu. Gün boyu süren 7 teknik içerikli oturumda açık kaynak kodlu geliştirme platformu olan .Net Core ile ilgili birçok konu ve deneyim anlatıldı. Sunum aralarında katılımcılar ve konuşmacılar arasında sektörel paylaşımlar gerçekleşti. Üniversitemizin sunduğu ortam ve olanaklar sayesinde akademik dünya ve sektörün bir araya geldiği bu büyük etkinlikte oldukça keyifli ve verimli bir gün yaşandı.