Cemalnur Sargut’tan “Manevi Bakım ve Merhamet”i Dinledik

16.05.2017

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik Bölümü’nün düzenlediği Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında 12 Mayıs Cuma günü Güney Yerleşkemizde ünlü yazar Cemalnur Sargut’u ağırladık. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Fahri Ovalı ve Prof. Dr. Ahmet Cihan ile Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Samastı’nın da katıldığı konferansın sunuculuğunu Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizden Doç. Dr. F. Evren Daşdağ yaptı.

Konferansta ilk açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültemizin Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Okanlı, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşireler Gününün 1964 yılından bu yana kutlanmakta olduğunu ve hemşirelik alanında nerede olduğumuzu sorgulamamız için bu günlerin birer fırsat olduğunu belirerek Fakülte olarak ilk kez düzenledikleri bu programın devam edeceği ümidini dile getirdi. Yeni açılan Sağlık Bilimleri Fakültemizde ilk açılan bölümün Hemşirelik Bölümü olduğunu ve şu anda 60 tane pırıl pırıl öğrencimizin bulunduğunu söyleyen, Prof. Dr. Okanlı, onların bu mesleğe çok şey katacağına inandığını belirttikten sonra, hemşireliğin her şeyden önce insan olmak ve insanı sevmek demek olduğunu vurguladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı ise açılış konuşmasında, bu mutlu günde hemşirelerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 30 yıldır görev yapan bir pediatrist hekim olarak tüm gününün klinikte hemşirelerle beraber geçtiğini belirtti. Bu süreçte ekip çalışmasının ne gibi güzel sonuçlar verdiğini ve hemşirelerin vasıtasıyla hastalara nasıl şifa dağıtıldığını birebir müşahede ettiğini belirten hocamız, hemşireler olmadan sağlık hizmetinin olamayacağını vurguladı. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek güzel bir konferans olmasını dileyen Prof. Dr. Ovalı, tüm hemşirelerimize “İyi ki varsınız!” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yazar Cemalnur Sargut, konferansında kendi hayatından ve ailesinden örnekler vererek yaşanan zorlukları Allah’la beraber olmaya vesile kabul etmek gerektiğini dile getirdi. Kur’an ve hadislerin kaynaklığında ibadetle dolu bir hayatın güzelliklerini anlatan Sargut, manevi dünyanın zenginliklerini hatırlatan konuşmasıyla dinleyicilere anlamlı dakikalar yaşattı. Konferans bitiminde soru-cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, güzel konuşmasından ötürü yazar Cemalnur Sargut’a teşekkür ederek bir teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Konferansın ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Okanlı ve yazar Cemalnur Sargut, "Baba Adayları ve Gebelerin Gözüyle Gebelik - Doğum" temalı resim sergisinin açılışını yaptılar.