Arnavutluk’ta Öğrenim Gören Lise Öğrencilerinden Üniversitemize Ziyaret

19.04.2017

Arnavutluk’ta öğrenim gören lise öğrencileri, Üniversitemizin derslikleri, kütüphanesi, laboratuvarı, kafeteryası, yemekhanesi, ders çalışma salonu vb. alanlarını yakinen tanıma fırsatı buldular. Üniversitemiz hakkında genel bilgiler edinen öğrenciler, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Kavas’la da görüşerek bir süre sohbet ettiler.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Kavas, Arnavutlarla derin tarihi yakınlığımıza dikkate çekerek Arnavut öğrencilerin üniversitemizi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Kavas, başarıların arkasında hep ilmi ilerleme olduğunu vurgulayarak tarihteki başarılarımızdan örnekler vererek sözlerine devam etti. “Allah, zenginliği istediğime; ilmi ise, isteyene veririm diyor” diyerek öğrencilere ilmi istemelerini ve bunun içinde gerekli gayreti göstermelerini öğütleyen Prof. Dr. Kavas, “Eğer bizler de dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, milletimizin kalkınmasına katkı sağlamak istiyorsak, dünyaya barış getirmek istiyorsak bizleri bekleyen dünya için gerekli çabayı göstermeliyiz” diyerek öğrencilere başarılar diledi.