Arjantin Eski Devlet Başkanı Üniversitemizde

23.06.2017

2001 ile 2003 yılları arasında Arjantin devlet başkanlığı yapan Eduardo Alberto Duhalde üniversitemize konuk oluyor. 2003 yılında Güney Ortak Pazarı (MERCOSUR) daimi temsilciliğine getirilen ve aynı zamanda Güney Amerika Birliği kurucularından olan Duhalde Üniversitemizde “MERCOSUR: Bölgesel ve Bölge Dışı Ülkelerle İlişkileri” konulu bir konferans verecek. Üyeleri arasında serbest ticaret, gümrük birliği ve ortak pazar hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla oluşturulan MERCOSUR’un pek çok yönü ile ele alınacağı konferans, 5 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 14:00’de Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin MERCOSUR’la ilişkilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Duhalde Kimdir?

5 Ekim 1941 Arjantin’in Lomas de Zamora kentinde dünyaya gelen Eduardo Duhalde aslen avukattır. "El Turco" lakaplı Carlos Saul Menem döneminde başkan yardımcısı olarak görev almış, Buenos Aires Valisi iken 2001 ile 2003 yılları arasında Parlamento kararı ile Devlet Başkanlığı yapmıştır. Chiche Duhalde (Hilda Beatriz Gonzalez de Duhalde) ile evli olan Eduardo Duhalde’nin eşi önemli senatörlerdendir. Justicalista (Adalet Partisi) kurucularından olan Duhalde Peronist orta-sağ partili olarak tanınmaktadır. 1976 askeri darbe sırasında siyasi kariyerinde duraklama yaşayan Duhalde, 1983'de demokrasinin dönüşümüyle Lomas de Zamora Belediye başkanı olmuş, 1987-1989 yılları arasında da milletvekilliği yapmıştır. 1989 seçimlerine Carlos Menem ile katılan Duhalde başkan yardımcısı olmuş, iki yıl sonra görevinden istifa ederek Radical Union Civil partisini kurmuştur. Futbol ve tenis oynamayı seven Duhalde uyuşturucu ile mücadele hakkında kitaplar yazmakta, politika danışmanlığı yapmakta ve üniversitelerde konferanslara katılmaktadır.