Akademisyenlerimizin Başarılarını Törenle Kutladık

11.04.2017

10 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 14.00’de Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen Akademik Teşvik ve Terfi Törenimizle, 2016 yılından itibaren Üniversitemize yeni atanan, görevde yükselen ve akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim üyelerimize ödül ve başarı belgeleri takdim edildi.

Ahenk Türk Müziği Üçlüsü’nün (ney: Doç. Dr. Ali Tan, kanun: Yrd. Doç. Dr. Seda Tüfekçioğlu, ud ve solist: Öğr. Gör. Sami Dural) verdiği enfes müzik dinletisiyle başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın konuşması ile devam etti. Rektörümüz konuşmasında, Medeniyet ailemizin gelenekselleşmiş bu buluşmalarının bizden sonrakilere en kıymetli miras olarak aktaracağımız kurum kültürümüze katkı sağlayan önemli vesilelerden olduğunu belirterek katılan tüm akademisyenlerimize teşekkür etti. Bir yükseköğretim kurumu olma sorumluluğunu derinden hisseden bir üniversite olarak, bu şuurla milletimize ve insanlığa katkı sağlayacak özgün bilgilerin hikmet ve marifet ile üretileceği bir ortamı elbirliğiyle oluşturmanın gerekliliğini vurgulayan Rektörümüz, tüm Medeniyet ailemizin her türlü akademik, bilimsel ve sosyal çalışma ve projelerinin tamamında temel önceliğin, hayatın anlam ve kalitesinin arttırılması olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda da Yüksek Öğretim Kurulumuzun geçtiğimiz aylarda yürürlüğe koyduğu, Türkiye’de her bin kişiye bir doktoralı insan hedefi kapsamında belirlenen 100 tematik alanın akademisyenlerimizce de gelecek planları ve hedeflerinde dikkate alınması önerisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, konuşmasının devamında Üniversitemizde yakın gelecekte hayata geçirilecek yenilikler ve planlanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bu bağlamda 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren mevcut programlarımıza 10 yeni program ve yaklaşık 600 yeni öğrencinin ilave edileceğinin de müjdesini veren Prof. Dr. Karaman’ın verdiği bir başka müjde de, temelini yakın zamanda attığımız ve inşası hızla devam eden Merkezi Laboratuvarımızın hemen yanı başında 22 bin metrekarelik kapalı alan içerecek şekilde inşa edilmesi planlanan kütüphanemizin sponsor olan Ziraat Bankası tarafından yaptırılacağını belirtti. Bunlara ek olarak yine aynı yerleşkede yapılacak Hukuk, Siyasal ve Mühendislik Fakültelerimizin binaları için ihale süreçlerinin tamamlanmış olup işe başlanma aşamasına gelindiğini bildirdi.

Rektörümüzün vurguladığı diğer gelişmeler arasında bu yıl Temmuz ayı başında düzenlenecek olan ilk Mezuniyet Törenimiz; yakın dönemde kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği’nin faaliyetleri; yakında kurulması planlanan vakfımız; yine yakın dönemde kurduğumuz İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yayınları ile ilgili yeni gelişmeler; Akfırat Yerleşkemizde faaliyete geçecek olan sağlık temalı teknoparkımız ile Güney Yerleşkemizde planlanan teknopark ofislerimizle ilgili faaliyetler; İMÜSEM’in son dönemde hızla artan eğitim faaliyetleri ve Kızılay’la imzalanan ve Kızılay’ın 150 yıllık arşivini bizimle paylaşmasını öngören işbirliği protokolü vardı. Prof. Dr. Karaman konuşmasının bitiminde, Üniversitemizde yeni göreve başlayan, bir üst akademik dereceye terfi eden ve akademik teşvik sıralamasında üstün başarı elde eden öğretim üyelerimizi tebrik etti.

Sunuculuğunu Sanat ve Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. F. Evren Daşdağ’ın yaptığı törende, 2016 yılında akademik teşvik sıralamasında dereceye giren öğretim üyelerimize ve ardından da 2016’da akademik terfi alan ve Üniversitemize atanan öğretim üyelerimize ödül ve başarı belgeleri takdim edildi.