Açık Spor Tesislerimiz Hizmetinizde

12.12.2016

Üniversitemiz Güney Yerleşkesinde Spor Toto Teşkilatı Başkanlığının katkıları ile yapımı tamamlanan Açık Spor Tesislerimizin açılış töreni yapıldı. 09 Aralık 2016 Cuma günü, Güney Yerleşke Konferans Salonumuzda başlayan etkinliğimiz, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Abdurrahim Boynukalın’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “Üç ay gibi kısa sürede tamamlanan Açık Spor Tesislerimiz, genç ve dinamik üniversitemizin değerine değer katacaktır” dedi. Üniversitemizin gelişim sürecine ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak sözlerine devam eden Rektörümüz, 2017 ve 2018 yıllarının temel atma ve açılış yılları olarak kayda geçeği müjdesini verdi. İnşaat çalışmalarımız beraberinde gerek kamu, gerekse özel kurum ve kuruluşları ile hız kesmeden  ikili işbirliklerimizin her geçen artarak devam ettiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Karaman, her alanda nitel ve nicel hızlı bir gelişim kaydeden Üniversitemizin gelişim sürecine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür etti.

Tesisimizin hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Abdurrahim Boynukalın,  “Gençlerimize her türlü imkanı sağlamak asli vazifemiz” diyerek gençlerimizi kirli zihniyetleri ile kirletmeye çalışan vatan hainlerine de asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı. Terör örgütleri ile yapılan mücadelelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak bu alanda top yekün bir mücadele yapılması gerekliliğine dikkat çeken Bakan Yardımcımız Abdurrahim Boynukalın, insanların birbirlerine yardım etmek istediklerini, terör örgütlerine karşı ciddi tepkilerin olduğu fakat korkunun, silahın, şiddetin bu insanları bastırdığını ve kendilerini ifade etmelerine zemin bırakmadığına dikkat çekerek, terör örgütleriyle yapılan istikrarlı mücadeleler sonrasında bölgede bambaşka bir ruh hali olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmaları bitiminde müzik dinletisi ile devam eden etkinliğimiz, spor tesislerimizin açılış kurdelesinin kesimi sonrasında öğrencilerimizin yaptığı dostluk maçı ile sona erdi.

Açık Spor Tesislerimizde: 1 adet 30x48 m halı saha, 2 adet 16x36 m tenis kortu, 2 adet 18x30 m basketbol/voleybol sahası; sahaların etrafında yürüyüş ve izleme alanları, ~ 350 kişilik tribün ve 160 m2’lik ek hizmet binası yer alıyor.